|
|
|
... biztosabb, hogy súlytöbblettel küszködünk. A D-vitamin a vércukorszint szabályozásában is segíthet, illetve cukorbetegség esetében javítja az inzulinrezisztenciát. D-vitamint nagy mennyiségben az olajos halak, a csukamájolaj és a tojássárgája tartalmaz.
A kalcium is létfontosságú az egészséges anyagcsere fenntartásához, az egészséges csontokhoz és a vércukorszint szabál... |
2024-01-29 22:55:46 |
|
|
|
|
|
|
... állapította meg, hogy a bőséges tészta- és rizsfogyasztás miatt a menopauza akár 2 évvel korábban is jelentkezhet a megszokottnál. Azonban az olyan táplálékok rendszeres fogyasztása, mint az olajos halak vagy a borsó és bab segít kitolni a vérzés elmaradását, azaz a menopauzát. A hüvelyesek olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek segítenek a menopauza késleltetésében. Az omega... |
|
2024-01-01 10:48:23 |
|
|
|
|
|
|
... antioxidáns vitaminban, E-vitaminban is bővelkedik, amely védelmet jelenthet az agysejtek számára, így ha rendszeresen fogyasztjuk, akár még az Alzheimer-kór is elkerülhet bennünket.
Az olajos halak - kiváltképp a lazac - omega-3 zsírsavakban bővelkednek, amelyek nagyon jót tesznek az agy egészségének. Csökkentik a főleg a menopauza szakaszában jelentkező ag... |
2023-12-09 23:41:49 |
|
|
|
|
|
|
... csökkent.
A koenzim-Q10 egy vitaminszerű anyag, amely részt vesz az adenozin-trifoszfát létrehozásában, amely az emberi test összes sejtjének fő energiaforrása. A teljes kiőrlésű gabonák, az olajos halak és a máj tartalmazza nagyobb mennyiségben. Azok a betegek, akik 3 hónapig fogyasztották a koenzim-Q10-et, a migrén tüneteinek 50%-os csökkenését tapasztalták.
Forr... |
|
2023-12-07 21:10:14 |
|
|
|
|
|
|
... alufóliában sütni is
lehet. Cserépedényben, roston is elkészíthetők.
Nem javasolt: öreg vagy hizlalt állatok húsa, érlelt vadhúsok, füstölt-pácolt húskészítmények, zsíros
halak, olajos halkonzervek, szalonna, tepertő, bő zsírban sült ételek, belsőség, kocsonya, hurka, kolbász,
Tej, tejtermékek: fogyasztása egyéni tűrőképességtől függ, kezdetben, kis menny... |
|
2023-05-15 11:38:36 |
|
|
|
|
|
|
... koncentrációzavar léphet fel.
A B1-vitaminnak idegvédő hatása van, aminek különösen nagy szerepe van téli, napfényszegény időszakban.
B1-vitamin tartalmú ételek: müzli, diófélék, olajos magvak, húsfélék.
B12-vitaminra van szükség a sejtek működéséhez, a vérképzéshez, az idegrendszer támogatására.
B12-vitamin tartalmú ételek: tojás, te... |
2023-02-18 19:46:21 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztanak halat, általában nagyobb szürkeállománnyal rendelkeznek. Ez nagyban befolyásolja a döntési folyamatokat, az emlékezetet és az érzelmeket vezérlő idegközpontokat is.
Az olajos halak a kurkumához hasonlóan szintén lassíthatják az életkorral összefüggő szellemi hanyatlást és mentális zavarok kialakulását, illetve csökkenthetik az Alzheimer-kór kockázatát.... |
2023-01-08 17:48:48 |
|
|
|
|
|
|
... gazdag étrend a gondolkodáshoz, a tanuláshoz, a koncentrációhoz és a memóriához is kulcsfontosságú.
Mely ételekkel fokozható az agy egészsége?
Omega-3 források
Az olajos halak, illetve a magvak remek forrásai az esszenciális omega zsírsavaknak, köztük az omega-3-nak is. Japán és német kutatások is igazolják ezek agyműködésre, tanulási képességre és álta... |
2023-01-08 16:29:13 |
|
|
|
|
|
|
... előnyben.
További agyvédő élelmiszerek a teljesség igénye nélkül:
Bogyós gyümölcsök
Brokkoli
Cékla
Magvak
Citrusok
Avokádó
Tojás
Olajos halak
Lenmag és lenmagolaj
Zöld tea
Kurkuma
Maca
Ginseng
Guarana
Bacopa monnieri
Rózsagyökér... |
2023-01-08 15:00:11 |
|
|
|
|
|
|
... A-vitamin egy remek antioxidáns, amely kulcsfontosságú a szem egészségének fenntartásához. Hiányában éjszakai vakság és még vakság is kialakulhat. Sok A-vitamint tartalmaz a máj, a sajt, az olajos halak, az édesburgonya, illetve a sárgarépa.
A szemnek szüksége van C-vitaminra, amely szintén antioxidáns hatásokkal rendelkezik. Nagy mennyiségben tartalmazza a brokkoli, a ... |
2023-01-07 20:30:19 |
|
|
|
|